×
Anasayfa Kurumsal Hizmetler Kariyer İletişim
Incitec Pivot Limited Dyno Nobel

IPL, çalışanlarının farklılıklarını tanıyan, saygı duyan, kucaklayan ve kutlayan küresel bir organizasyondur.

IPL, Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi üyesidir

KİRA SÖZLEŞMESİ Incitec Pivot Limited (IPL), cinsiyet raporlaması ve kadın eşitliğini geliştirme konusunda şeffaflık taahhüdünde bulunan şirketleri ayrı olarak tanıyan 2019 Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi'ne (GEI) seçilmiştir. 

KİRA SÖZLEŞMESİ IPL Genel Müdürü ve CEO'su Jeanne Johns, “Cinsiyet veya kültürel geçmişe bakılmaksızın, doğru rollerde doğru kişilerin olması gerektiğine inanıyorum. Bloomberg'in 2019 Cinsiyet Eşitliği Endeksi'ndeki yerimizi kazanmak, Şirket Değerlerimizin ve Tek IPL ruhu ile İşbirliği ilkemizin bir manifestosudur.” demektedir.

KİRA SÖZLEŞMESİ Jeanne Johns ayrıca eklemektedir: “Çok coğrafyaya sahip ve çok kültürlü bir şirket olarak, şirket genelinde işbirliğini güçlendirmeye, çalışan bağlılığını artırmaya ve iş gücümüzün çeşitliliğini artırarak cinsiyet çeşitliliğini yıldan yıla yüzde 10 artırmaya odaklandık. Ancak bu bizim için bir ölçüt veya hedefi karşılamaktan daha fazlasıdır; gerçek ve sürdürülebilir ilerlemeyi uygulamak için müşterilerimizle sahada iş ortaklığı kurarak çalışmakla ilgilidir. Bu bağlamda, Yenilikçi bir yaklaşım izledik, yerel yetenek havuzlarını araştırdık ve aile dostu kadrolar geliştirdik, bu da sektörde en yüksek kadın temsilcilere sahip ve ön saflarda olan tesislerle sonuçlandı. Doğru yeteneği çekmek ve elde tutmak için müşterilerimizle işbirliği yapmak; birinci sınıf ve müşteri değerini artıran iş gücü yaratmada hayati önem taşımaktadır”.

Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi Hakkında

Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi, 36 ülke ve bölgede Merkezi bulunan ve 10 farklı sektörde faaliyet gösteren şirketleri içermektedir. Bloomberg’in bu konuda kullandığı standart rapor, halka açık şirketlerin cinsiyet eşitliğini dört ayrı alanda (şirket istatistikleri, politikalar, topluluk katılımı ve ürünler ve hizmetler) nasıl teşvik ettiklerini açıklayabilmelerine olanak sunmaktadır. Sundukları rapor ile açıklamaların kapsamına ve sınıfının en iyisi istatistiklere ve politikalara ulaşılmasına dayalı olarak küresel çapta belirlenmiş bir eşiğin üzerinde puan alan şirketler, Cinsiyet Eşitliği Endeksine dahil edilmektedir. Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ESG) verilerini kullanan ürün ve hizmetlere talep, son yıllarda önemli bir artış göstermiştir Ancak yine de, şu anda uygun şirketlerin yalnızca% 10'u işyerinde cinsiyet politikalarını ve uygulamalarını açıklamaktadır.2019 Cinsiyet Eşitliği Endeksine dahil olan firmalardan yapılan açıklamalar, dünyanın dört bir yanındaki şirketlerin kadınlara nasıl yatırım yaptıklarına dair geniş ve kapsamlı bir bakış açısı sağlamaktadır. Cinsiyet Eşitliği Endeksi verilerine göre:



• 2014-2017 mali yılları arasında yönetici kadrolarındaki kadın sayısında % 40 artış yaşandı.

• Firmaların % 60'ı, ortalama% 20'lik ücret açığını kapatmak için ücretlerdeki cinsiyete dayalı farklılıkları belirlemek üzere tazminat incelemeleri yapmaktadır (Amerika, Avrupa, Afrika ve Orta Doğu bölgelerinde ortalama% 18 ve Asya-Pasifik'te % 26).

• Firmaların % 34'ünün bir kariyer molasından sonra işe dönmek isteyen kadınları işe almak için programları vardır.

• ABD çalışanları için, sunulan tam ücretli birincil izinlerin ortalama hafta sayısı 13 haftadır ve sunulan tam ücretli ikincil izinlerin ortalama hafta sayısı 5 haftadır.

• Firmaların% 43'ü sağlık sigortası planlarında cinsiyet değiştirme hizmetlerini kapsıyor.

• Firmaların% 68'i, yayınlanmadan önce tüm reklam ve pazarlama içeriğini cinsiyet önyargıları açısından değerlendiriyor.

Bloomberg 2019
Cinsiyet Eşitliliği Endeksi

Dünya Ekonomik Forumu’nun 2019 Cinsiyet Eşitliği Raporu’na göre politika, ekonomi, sağlık ve eğitim arasındaki toplumsal cinsiyet farkının kapatılmasının üç yıl içinde ilk kez daraldığı tespit edildi. Bu yıl ki yörüngeye göre, geçen yıl hesaplanan 108 yıla kıyasla bu açığı kapatmak 99.5 yıl sürecek.

Ekonomik fırsat açığı, geçen yılın 202 yılda kapanacakken bu yıl 257 yıla genişleyerek kötüleşti. Raporda, bu açığı kapatmanın en büyük zorluklarından birinin kadınların bulut bilişim, mühendislik, veri ve Yapay Zeka gibi yeni ortaya çıkan rollerde yetersiz temsil edilmesi olduğu tespit edildi.

Türkiye ise raporda 2018'de 153 ekonomi arasında 130'uncu sırada yer alıyor. İşte bazı öne çıkanlar şöyle;
• Türkiye, dünya sıralamasında benzer işlerdeki ücret eşitliği sıralamasında 106’ıncı,
• Ekonomik katılım ve fırsat eşitliğinde 136’ıncı
• Siyasi yetkilendirmede 109’uncu ve bakanlık pozisyonundaki kadınların yüzdesinde ise 113’ıncı
• Eğitimsel kazanımda dünyada 113’uncu,
• Sağlık ve hayatta kalmada 64’uncu sırada yer alıyor.

Copyright Nitromak Dnx Kimya San. A.Ş.

Design by İdemania